Málo zdravých tuků

Tělo potřebuje pro správné fungování dostatečný příjem živin, který se skládá i z tuků.cTím však nejsou myšleny čokolády, krémy, a další podobné.  Ty správné získáváme v podobě, oříšku, olejů, ryby, rostliny.

Tuk dodává jídlu většinu chutí, a pokud je z pokrmu odstraněn, zmizí také většina chuti. Výrobci proto používají cukr, zahušťovadla a různé chemické látky, aby zvýraznili chuť a texturu jídla. Tyto přídavné látky však mohou být pro hubnutí horší než tučné jídlo.

Beztučné a nízkotučné potraviny tak nemusejí mít právě kvůli přídavným látkám a cukru méně kalorií. Než si koupíte nízkotučnou potravinu, vždy si přečtěte etiketu, ať víte, čím byla chuť tuku vlastně nahrazena.  A vždy upřednostňujte , ty správně, které by měli tvořit zhruba 25% - 30%.